VII. Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia Csíkmadarason

Csíkmadaras, 2024. március 1.

A Kárpát-medence szakmai életét immár hetedik alkalommal gazdagította a Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia rendezvény, melyet a Garden Proiect és a Székely Gazdaszervezetek szerveztek. Az idei esemény ismét rendhagyó módon kínált témáit, szerteágazó tartalommal kalauzolva az érdeklődőket a tájépítészettől kezdve egészen a bor és pálinkakultúra világáig. A szakmai előadások különböző területeket érintenek, többek között gyümölcstermelést, -begyűjtést, -feldolgozást; precíziós kertészeti megoldásokat; digitális parkfenntartást; fóliasátor technológiákat; megfigyelőrendszerek telepítését; valamint gyógy- és fűszernövények termesztését. Az esemény keretében gyümölcstermesztő és metsző tanfolyam is zajlott.

A VII. Kertészeti Szakmai Napok keretében, a CIBUS Hungaricus Alapítvány szervezésében két előadást is hallgathattak a jelenlévők:

Dr. Hitka Géza a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Élelmiszertechnológiai Központ vezetője: „Digitalizáció és automatizálás a post-harvest tudományterületen” címmel és Varga Péter, a Cibus Hungaricus Alapítvány szakértője: „Az értékesítés és fejlődési lehetőségek kistermelők részére, gyümölcs és zöldség termékpályákon” címmel tartott tartalmas előadást.

Képek az eseményről

Copyright © 2024 Cibus Hungaricus | Powered by Syscode Kft.