PREGA 2024

Hajdúnánás, 2024. február 22.

A PREGA 2024 konferencián a Cibus Hungaricus Alapítvány önálló szekcióban járta körül az élelmiszeripar digitalizációját a következő főbb kérdések mentén:

  • Hogyan lehet összehangolni egy élelmiszeripari üzem munkafolyamatait, hogy hatékony legyen a termék-előállítás, és ne legyen “holtidő” idő?
  • Milyen készletgazdálkodásra van szükség ahhoz, hogy ne álljon a pénz a raktárban lévő alapanyagokban?
  • Adatalapon hogyan lehet optimalizálni hőkezelés folyamatát a pl.: sütőipari, tejipari, húsipari üzemben, milyen adatokra és döntésekre van szükség ahhoz, hogy roppanós legyen a virsli a gyártási folyamat végén?

A szekció előadásaiból kiderült, hogy az élelmiszeripari vállalkozás versenyképességének mi köze van az adatgazdálkodáshoz, az élelmiszertermelés tervezhetőségéhez és a fenntarthatósághoz. Az adatbázisok összekapcsolásának jelentősége óriási: ha nem akarunk felesleget termelni, akkor fontos összekapcsolni az alapanyaghátteret a gyártási kapacitásokkal és a fogyasztási adatokkal. Az adatalapú döntések eredménye: jobb kihozatali mutatók, kevesebb a veszteség és melléktermék, a melléktermékek jobb hasznosítása.

A szekciót Prof. Dr. Friedrich László a Cibus Hungaricus Alapítvány elnöke vezette, valamint a nyitó előadásban bemutatta a Cibus Hungaricus Alapítványlétrehozásának célját, feladatait és projektjeit.

Képek az eseményről

Copyright © 2024 Cibus Hungaricus | Powered by Syscode Kft.